My Bag

My Bag

Hello sunshine!

Känner du dig startklar för lata dagar i solen? Men hur, var och när skyddar du egentligen huden bäst? The Routine visar dig fem enkla steg för en solsäker sommar, i samarbete med Apoteket Hjärtat.

Steg 1. Förbered huden

Maxosol, 139 kr.

Förbered huden redan innan solsemestern genom att äta ett kosttillskott som innehåller viktiga antioxidanter som skyddar cellerna mot oxidativ stress. Oxidativ stress? – tänker kanske du. Det är alltså en inre kemisk process som sker när huden blir utsatt för fria radikaler som skadar cellerna. För extra skydd – ta en tablett om dagen, och börja gärna kuren några dagar innan beräknat strandhäng. 

Steg 2.  SPF 50

Solcreme ansikte SPF 50, 119 kr, Apolosophy. 

Ansiktet utsätts ständigt för farliga UV-strålar – året om! Men extra vaksam bör du vara under sommarsäsongen. Bär därför alltid SPF 50 i ansiktet, och få en riskfri solkysst hy som varar längre. Risken är annars stor att du både bränner dig samt får irriterande pigmentförändringar som är svåra att jobba bort.   Denna återfuktande och vårdande ansiktscréme ger dig ett högt skydd med ”fotostabilt” UVA- och UVB-skydd. Fotostabilt betyder att solen inte bryter ner UV-skyddet, utan håller sig ”stabilt” så att du får ett hållbarare skydd.  Applicera rikligt varje morgon, och kom ihåg att fylla på under dagen.

 

Steg 3. Kroppsäkrat

Sun Transparent sollotion SPF 30, 129 kr, Eucerin. 

Kroppens bästa strandkompis är en transparent och vattenresistent solskyddsspray med SPF 30 som skyddar både mot UVA och UVB. Funkar för alla hudtyper, även känslig och aknebenägen hud. Bara att spraya på – men var noga så hela kroppen täcks! Sen är det bara att njut av sol och bad!

”Smörj alltid in dig på morgonen innan du går ut i solen. Mängden ska vara minst som en femkrona för halva kroppen och en tesked för ansikte och dekolletage. Applicera medlet ofta så du är skyddad hela tiden, särskilt när du svettas eller badat!

Steg 4. Punktmarkering 

Lip Sun Protect SPF 30, 29 kr, Nivea.

Solkydd för läppar behöver inte va likamed vita läppar. Detta solstift är ett transparent stift med SPF 30 och vårdande vitamin E som håller dina läppar kyssvänliga. Funkar dessutom fin-fint på näsan, runt ögonen och på andra känsliga områden som behöver punktmarkering mot solens strålar. 

Steg 5. Svalkande vitaminer

Stay Cool, 339 kr, Beauté Pacifique. 

Finns det något bättre än att få kyla ner sig med en svalkande aftersun efter en dag på stranden? Förutom att vårda och återställa eventuell skadad hud, så innehåller denna hjälte ett ämne som heter Squalene som är djupt återfuktande. Den agerar även som en transportör av A-vitamin som i sin tur verkar anti-age och ”kickar igång” cellförnyelsen.